Wild Rift Patch Note 6.1

Lihatlah bintang dan nikmati semua barangan serta keseronokan yang ditawarkan oleh Patch 6.1!

Hei semua! Selamat datang ke Patch 6.1! Kami harap anda bersedia untuk dibawa ke galaksi baharu yang berbintang, kerana dengan ketibaan 6.1, tema patch baharu kami, Dual Nova, juga akan dikeluarkan! Anda akan dapat merenung bintang-bintang di Skrin Utama, Kedai dan juga Skrin Pemuatan. Dengan ketibaan Dual Nova juga disertakan Challenger's Star dan Adventure's Star! Adventure's Star belum dikeluarkan lagi, tetapi Challenger's Star sudah, dan terdapat banyak kemas kini dan penambahbaikan yang menyeronokkan menanti anda di dalam. Kami telah menambahkan beberapa barangan baharu untuk anda peroleh dalam pendakian Ranked anda musim ini, jadi kami tidak sabar untuk melihat anda di luar sana di Rift sementara kami cuba dan mencapai tahap baharu. Sebagai tambahan kepada tema baharu, Ryze juga telah memasuki portal ke Rift kami dan sedang membuat penampilan sulung besarnya! Terima kasih sekali lagi, Faker, atas bantuan dalam membantu kami mengumumkan ketibaannya. Kami juga mempunyai banyak kemas kini kualiti kehidupan dan perubahan balance yang lain...Selamat datang ke 6.1! 

Peringatan: kandungan akan dikeluarkan sepanjang tempoh patch.


BAHARU

CHAMPION BAHARU

RYZE, THE RUNE MAGE

Dianggap secara meluas sebagai salah seorang ahli sihir yang paling mahir di Runeterra, Ryze merupakan archmage purba yang kasar dan sinis dengan beban yang sangat berat untuk ditanggung. Berbekalkan kuasa arcane yang besar dan resam tubuh yang tidak terbatas, dia memburu World Rune tanpa mengenal penat—serpihan magik mentah yang pernah membentuk dunia daripada ketiadaan. Dia mesti mendapatkan semula artifak ini sebelum jatuh ke tangan yang salah, kerana Ryze memahami kengerian yang boleh diakibatkan oleh World Rune ini pada Runeterra.

Ryze akan dikeluarkan pada 17 April pukul 08:01 pagi GMT+8

WILD PASS

Wild Pass baharu akan tersedia sebaik sahaja patch dilancarkan, dan takdir memihak kepada anda, kerana Wondertown Twisted Fate akan menjadi skin untuk Wild Pass yang menakjubkan ini! Jika anda menaikkan level Wild Pass anda ke level 75, anda juga akan dapat mengaktifkan Ascended Wondertown Twisted Fate dan memperoleh banyak barangan dalam perjalanan anda ke sana! Sebagai tambahan, Battle Ensign baharu, Wondertown Twisted Fate, akan ditambahkan pada Wild Pass Emporium, bersama-sama dengan kepulangan masa terhad Hexplorer Galio, Stargazer Karma, Ascended Stargazer Karma, Dream Raider Nasus, Ascended Dream Raider Nasus, Superhero Jayce dan Ascended Superhero Jayce!

DUAL NOVA

Dalam Pratonton Patch untuk patch ini, kami mengumumkan bahawa dalam 6.1 kami akan memperkenalkan tema patch istimewa, Dual Nova! Apabila anda log masuk skrin utama anda akan berubah menjadi galaksi magik, dan anda akan disambut oleh Challenger's Star dan Adventure's Star yang menyala penuh. Di sekeliling bintang ini adalah buruj berkilauan yang akan dapat anda nyalakan untuk memperoleh ganjaran sambil bermain permainan. Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut, lihatlah artikel kami tentang Dual Nova!

ADVENTURE’S STAR

Seperti yang dinyatakan di atas dan dalam artikel Dual Nova kami, Adventure's Star masih mengumpulkan tenaga kosmik, jadi ini tidak akan tersedia hingga 16 Mei pukul 08:00 GMT+8. Sebaik sahaja dikeluarkan, semua mod kasual akan berada di sana, dan anda akan dapat memperoleh mata untuk menaik taraf pingat Battlefest anda dengan bermain permainan Mod Pengembaraan. Anda akan dapat bersinar dengan terang, mencapai challenger dan memperoleh ganjaran eksklusif sepanjang perjalanan.
Sebaik sahaja Adventure's Star dikeluarkan, anda akan melihat beberapa perubahan matchmaking yang telah kami lakukan. Gred anda untuk setiap mod akan digunakan sebagai kriteria matchmaking untuk mod itu. Kami juga telah membuat beberapa pelarasan matchmaking dalam ARAM dan AAA ARAM. Pada 6.1, kemungkinan parti solo, duo dan trio dipadankan dengan parti penuh telah dikurangkan untuk mengurangkan jurang kemahiran antara kedua-dua pasukan. Kami juga akan bertindak tegas terhadap party berdagang kemenangan dalam kedua-dua mod ini pada patch ini dengan beberapa langkah balas.

MUSIM RANKED

Ranked Musim 17 akan dilancarkan pada 18 April pukul 11:00 pagi GMT+8 dan akan berakhir pada Julai 2025. Untuk meraikan musim ini, skin Ranked baharu, Glorious Airgrette Janna, akan memasuki Trek Ganjaran untuk anda peroleh! Glorious Crown Ziggs, Glorious Orianna, Glorious Lulu, Glorious Jinx dan Glorious Tryndamere juga akan membuat kemunculan semula musim ini, jadi nantikan pemberitahuan dalam portal Ranked untuk maklumat lanjut.

KEMAS KINI RANKED

Dengan ketibaan Challenger's Star, kami juga telah membuat kemas kini pada Ganjaran Ranked berikut:

  • Ganjaran kini lebih mudah untuk diperoleh, termasuk skin Ganjaran Ranked, yang akan membolehkan anda menikmati dan menumpukan lebih pada pendakian Ranked anda! Kini anda hanya akan mengambil masa lima permainan untuk mendapatkan skin ini. 

  • Kami telah membuang Ganjaran Musim, Koleksi Musim, Ganjaran Kenaikan dan Ganjaran Legendary Ranked . 

  • Kedai Ranked telah dipindahkan ke Kedai Penebusan Collected Legends. 

  • Menambahkan Ganjaran Mingguan, Ganjaran Musim Ranked, Ganjaran Musim Legendary dan Rift Expedition Pemain Baharu pada Mod Utama. 

  • Meningkatkan dan memperbaik ganjaran yang tersedia dalam sistem ganjaran baharu yang disatukan. 

  • Melaraskan masa untuk mendapatkan Skin Musim Ranked, kini akan mengambil masa lima permainan. 

  • Menambahkan ganjaran peringkat dan ganjaran kedudukan bulanan untuk Legendary Ranked. 

  • Dengan persaraan sistem Ganjaran Musim, Kad Boost Ganjaran Musim akan tamat tempoh pada permulaan musim baharu, bertukar kepada kad boost XP!

Sebagai tambahan, seperti yang kami nyatakan dalam Surat Tahunan kami, kami akan terus memeriksa pengalaman Ranked dan membuat kemas kini untuk meningkatkan pengalaman ini. Kami akan terus memerhatikan semua ini dan membuat penyesuaian seperti yang diperlukan. Mekanik baharu untuk Patch 6.1 ialah:

  • Bintang Semakin Terkenal: Terima satu Markah bonus apabila anda menang suatu permainan Ranked dengan rating S pada kedudukan Gold atau lebih rendah.

  • Buat semula untuk komposisi pasukan yang tidak seimbang: Jika komposisi pasukan anda dianggap tidak seimbang untuk Ranked, undian buat semula akan dicetuskan pada penghujung fasa pemilihan champion. Jika pemain dalam pasukan dengan komposisi yang tidak seimbang mengundi untuk buat semula, permainan akan ditamatkan dan ringkasan EOG akan dipaparkan. Syarat untuk undian buat semula ialah: 

    • Pasukan anda bukan satu parti penuh.

    • 4 atau lebih champion yang dipilih ialah marksman/mage.

Dan akhir sekali, dan pasti tidak kurang pentingnya, kami juga memperkenalkan event naik kedudukan yang baharu. Jika anda naik kedudukan ke Master semasa event, anda akan memperoleh gelaran “A Master's Mark: Trailblazer,” yang boleh digunakan sepanjang musim ini. Anda juga akan menerima kosmetik Sayap Ranked, yang akan dipaparkan di pelbagai lokasi pada profil anda semasa musim dan dipaparkan secara kekal dalam Season Trophy Case anda.

KEMAS KINI LEGENDARY RANKED

Legendary Ranked, tempat pemain terbaik daripada yang terbaik akan naik ke puncak, juga menerima kemas kini berikut patch ini:

  • Nama peringkat dikemas kini. Kini Warrior telah dikeluarkan dan yang berikut dinamakan semula: 

    • Commander → Legendary Commander 

    • Guardian → Legendary Master 

    • Vanquisher → Legendary Grandmaster 

    • Immortal → Legendary Challenger 

    • Peringkat Legend kekal tidak berubah 

  • Kami juga telah menambahkan sistem Tenaga Legendary. Apabila anda mendapat rating S atau A atau mencapai Pemain Hebat dalam permainan, anda kini akan memperoleh lebih banyak Tenaga Legendary. Semakin baik permainan anda, semakin banyak tenaga yang anda perolehi. 

  • Kami telah membuat pelarasan pada kumpulan champion Legendary Ranked. Kini anda boleh menggunakan mana-mana champion dengan Markah Champion tertinggi sepanjang zaman 1,000 atau lebih tinggi, dan bukan Markah Champion semasa yang 1,000 atau lebih tinggi, memberikan anda lebih fleksibiliti dalam pilihan champion anda. 

  • Kami sedang memperkenalkan bonus baharu untuk mengalu-alukan pemain ke Legendary Ranked! Akan ada perlindungan kehilangan markah untuk kekalahan pertama anda dalam musim ini. 

  • Akhir sekali, kami telah melaraskan peraturan pemindahan peringkat Legendary Ranked. Kini peringkat Legendary Ranked dan peringkat terakhir Ranked anda pada musim sebelumnya akan memberikan bonus Mata Legendary pada permulaan musim baharu.

SISTEM MARKAH CHAMPION

Dengan beberapa pelarasan pada Legendary Ranked, kami juga mahu memeriksa Markah Champion dan memastikan sistem ini kompetitif. Kami telah membuat pelarasan berikut:

  • Kami mengurangkan Markah Champion asas yang boleh diperoleh dalam peringkat Legendary Ranked yang lebih rendah dan meningkatkan berat Faktor Legendary Ranked berbanding pada Musim 15. 

  • Kami mengurangkan Markah Champion asas yang boleh diperoleh dalam semua peringkat Ranked dan melaraskan pemberat Markah Permainan dan Markah Prestasi Permainan. Kini kurang permainan diperlukan untuk mencapai Markah Champion maksimum. 

  • Kami akan menambahkan Legendary Challenge, tersedia pada hari Sabtu dan Ahad selepas Legendary Ranked bermula. Anda dapat memperoleh Markah Champion, Faktor Legendary Ranked dan Tenaga Legendary bonus daripada permainan Legendary Challenge. Bonus ini mempunyai had atas yang berasingan yang berbeza daripada had perolehan asal pada setiap kedudukan dan akan dikira untuk kedudukan anda di papan pendahulu. 

  • Kami juga sedang merombak Ikon Lane dan meningkatkan jumlah daripada lima kepada lapan ikon berbeza. Sistem Level Lane kekal tidak berubah. 

  • Level 4 dan 5 telah ditambahkan pada Master of Versatility. Cabar diri anda dan capai tahap yang lebih tinggi!

COLLECTED LEGENDS MUSIM BAHARU, GAMEPLAY BAHARU

Kami telah membuat kemas kini berikut untuk Musim Collected Legends ini:

  • Menambahkan ganjaran patch baharu, termasuk skin Chroma, Companion eksklusif dan ganjaran menarik yang lain.

  • Ganjaran kini lebih mudah untuk diperoleh dan terdapat lebih banyak ganjaran yang tersedia sekarang. Untuk setiap set kad yang anda lengkapkan, anda akan menerima Peti Kejutan. Kumpul kesemua lima set kad dalam koleksi untuk memperoleh ganjaran utama bagi koleksi tersebut dan mengaktifkan koleksi seterusnya.

  • Kini lebih mudah untuk memperoleh kad yang anda inginkan! Kemungkinan pendua kad akan jatuh dalam pek kad, terutamanya pendua kad Gold yang jatuh dalam Pek Kad Prismatic, telah dikurangkan dengan ketara.

  • Peti Ganjaran Berulang: Jika anda mendapat ketiga-tiga ganjaran utama dalam fasa semasa sebelum fasa seterusnya yang tersedia, anda akan beralih ke Koleksi Berulang, ciri baharu yang anda boleh mendapat peti untuk ganjaran secara berulang.

  • Lebih banyak Easter Egg Kejutan telah ditambahkan. Pek kad Ganjaran Permainan kini mempunyai peluang untuk mencetuskan Easter Egg. Apabila dicetuskan, anda akan menerima bonus Easter Egg ketika menuntut pek kad.

  • Mencipta kad untuk koleksi anda kini lebih mudah dengan kemudahan butang "Cipta Semua" pada skrin set kad. Anda kini boleh mencipta beberapa kad dengan satu tekan selagi anda mempunyai Omnishard yang mencukupi.

  • Membuka pek kad kini mengambil kurang masa dengan butang "Buka Semua" yang berguna yang membolehkan anda membuka lebih daripada satu pek kad pada masa yang sama.

ANTIPENIPUAN

  • Kami terus meningkatkan keupayaan sistem antipenipuan kami, Embedded Vanguard, untuk memerangi penipuan dalam Wild Rift. Bermula sejurus selepas pelancaran patch ini, jika kami mengesan penipu dalam perlawanan, perlawanan itu akan ditamatkan tanpa pengagihan kemenangan atau kekalahan kepada pemain yang tidak berkaitan, penipu itu akan dilarang.

  • Anda boleh membaca lebih lanjut tentang Embedded Vanguard dan usaha antipenipuan kami di Wild Rift di sini.

BUTTON TERSUAI UNTUK SEMUA MOD

  • Kami telah menambahkan tab “Kawalan Champion” baharu pada setting - Kawalan dan UI: 

    • "Gunakan attack Empower dengan pantas", "Gunakan dengan tekanan butang", "Kombo Flash " dan "Had Masa Sasar Manual" telah dipindahkan ke tab baharu. "Zon Mati Joystick (Flamespitter Rumble)" juga telah ditambah.

  • Zon Mati Joystick (Flamespitter Rumble):

    • Melaraskan saiz zon mati joystick apabila Rumble menggunakan Flamespitter. Apabila menggunakan Flamespitter, Rumble akan berhenti bergerak jika joystick bergerak ke dalam zon mati. Dia akan mula bergerak semula apabila joystick bergerak ke luar zon mati.

  • Mengubah tetapan "Gunakan attack Empower dengan pantas" daripada togol hidup-mati kepada satu set tiga pilihan:

    • Matikan, Champion (Asal), Semua

  • "Had Masa Sasar Manual" (untuk Hextech Ray Viktor dan The Equalizer Rumble): Apabila diaktifkan, penunjuk memaparkan pemasa kira detik.


PERUBAHAN CHAMPION

AURELION SOL

Breath of Light

  • Damage bonus setiap saat: (2.5% daripada stack Stardust)% daripada Nyawa maksimum sasaran → (3% daripada stack Stardust)% daripada Nyawa maksimum sasaran

Astral Flight

  • Damage Breath of Light ketika terbang: 112.5/115/117.5/120% → 110/115/120/125%

IRELIA

Statistik Asas

  • Nyawa setiap level: 120 → 128

  • Armor setiap level: 4.5 → 5

Ionian Fervor

  • Damage bonus pada stack maksimum: 10 hingga 150 + 30% Attack Damage bonus → 25 hingga 150 + 30% Attack Damage bonus

Vanguard's Edge

  • Damage asas tembok bilahan: 100/175/250 → 100/225/350

ZIGGS

Short Fuse

  • Damage bonus Empowered Bouncing Bomb : 17 + (Level Champion 3) + 20% Ability Power → 17 + (Level Champion 3) + 25% Ability Power

Satchel Charge

  • Ambang kemusnahan turret: 10/15/20/25% daripada Nyawa maksimum turret → 20/22.5/25/27.5% daripada Nyawa maksimum turret

Hexplosive Minefield

  • Cooldown: 18s di semua level → 16s di semua level

VOLIBEAR

The Relentless Storm

  • Damage petir: 11 hingga 60 + 40% Ability Power → 11 hingga 80 + 40% Ability Power

Frenzied Maul

  • Damage bonus: 5% daripada Nyawa bonus → 6.5% daripada Nyawa bonus

  • Damage bonus Frenzy: 8% daripada Nyawa bonus → 10.4% daripada Nyawa bonus

Stormbringer

  • Damage: 300/450/600 + 200% daripada Attack Damage bonus + 100% Ability Power → 300/500/700 + 210% daripada Attack Damage bonus + 100% Ability Power

Pelarasan Mage

Patch ini kami telah memeriksa mage, dan mereka kini akan mempunyai Movement Speed asas yang lebih tinggi, meningkatkan keupayaan mereka untuk roam dan poke musuh tanpa menggunakan item.


ITEM

ITEM BAHARU

[NEW] Bandle Fantasy

Statistik Asas:

  • Jumlah kos: 3000g

  • Ability Power: 80

  • Magic Penetration: 7%

  • Mana Maksimum: 300

  • Ability Haste: 20

Laluan Binaan:

  • Lost Chapter (900g) + Blasting Wand (800g) + Ring of Revelation (400g) + 900g

Flameblossom:

  • Mengenakan damage pada champion musuh dengan ability aktif akan spawn perangkap di kaki mereka. Selepas satu delay singkat, perangkap itu mengenakan magic damage bersamaan dengan 100 tambah 15% Ability Power pada musuh yang terjerat (Cooldown 8 saat bagi setiap sasaran). Jika sasaran terkena lebih daripada satu perangkap yang dipasang oleh champion sama dalam tempoh yang singkat, perangkap selepas yang pertama hanya mengenakan 20% damage.

[NEW] Malignance

Statistik Asas:

  • Jumlah kos: 3000g

  • Ability Power: 75

  • Magic Penetration: 7%

  • Mana Maksimum: 400

  • Ability Haste: 20

Laluan Binaan:

  • Lost Chapter (900g) + Fiendish Codex (1000g) + Ring of Revelation (400g) + 700g

Scorn:

  • Ability ultimate anda mendapat 20 Ability Haste.

Hatefog:

  • Mengenakan damage pada champion menggunakan ultimate anda akan membakar tanah di bawah mereka selama 3 saat, mengenakan magic damage bersamaan dengan 60 tambah 5% Ability Power setiap saat dan mengurangkan Magic Resist mereka sebanyak 10. Jejari pembakaran meningkat mengikut damage, mencapai jejari maksimum pada 800 damage.

Enchantment: [NEW] Hextech GLP- 800

Statistik Asas:

  • Kos Enchantment: 500g

Frost Bolt (Aktif):

  • Menembak semburan bolt berais yang meletup pada musuh pertama yang terkena, mengenakan magic damage bersamaan dengan 40–75 tambah 20% Ability Power. (Cooldown 30 saat) Musuh yang terkena akan slow sebanyak 90%, merosot kepada 30% tambah 0.035% Ability Power selama 2 saat.

PERUBAHAN ITEM

Boots of Mana

[New] Big Bully:

  • Attack dan ability aktif mengenakan 18 physical damage bonus pada minion.

Ionian Boots of Lucidity 

[New] Statistik Asas:

  • Mana Regen asas: +150%

Rylai’s Crystal Scepter 

Statistik Asas:

  • Nyawa maksimum: 350 → 300

  • Ability Power: 70 → 65

  • Magic Penetration: 0% → 7%


RUNE

Sudden Impact 

  • [Removed] Selama 4 saat, selepas meninggalkan stealth atau menggunakan dash, leap, blink atau teleport, mengenakan damage pada champion musuh akan mengenakan 10–80 true damage tambahan. (Cooldown 10 saat)
  • [New] Mengenakan damage pada champion musuh akan mengenakan 10–80 true damage bonus selepas menggunakan dash, leap, blink, teleport atau semasa keluar daripada stealth dalam masa 4 saat. (Cooldown 10 saat) Attack/ability yang mengenakan damage itu akan mendapat bonus pada level yang lebih tinggi:
    • Level 5: Mengenakan 10 true damage tambahan.
    • Level 9: Mengenakan 20 true damage tambahan dan mendapat 10% Movement Speed selama 1.5 saat selepas mengenakan damage.

Transcendence

  • [Removed] Mendapat bonus apabila mencapai level berikut:
    • Level 1: Mendapat 6 Ability Haste.
    • Level 6: Mendapat 6 Ability Haste tambahan.
    • Level 11: Selepas satu ability asas mengenai sasaran, kurangkan 15% daripada cooldown ability itu. (Cooldown 8 saat)
  • [New] Mendapat bonus apabila mencapai level berikut:
    • Level 1: Mendapat 6 Ability Haste.
    • Level 5: Mendapat 6 Ability Haste tambahan.
    • Level 9: Selepas satu ability asas mengenai sasaran, kurangkan 10% cooldown ability itu. (Cooldown 8 saat)

SUMMONER’S RIFT

Enchanted As

[New] Mekanik:

  • Beberapa monster kini boleh berevolusi— Red Brambleback dan Blue Sentinel yang sudah berada di medan pertempuran akan berevolusi pada masa yang ditetapkan setiap permainan. 

    • Pada detik 07:30 permainan, Red Brambleback dan Blue Sentinel akan berevolusi menjadi Empowered Red Brambleback dan Empowered Blue Sentinel.

    • Pada detik 12:00 permainan, Red Brambleback dan Blue Sentinel akan berevolusi menjadi Evolved Red Brambleback dan Evolved Blue Sentinel.

Enchanted Gates

[Adjusted] Mekanik:

  • Cooldown selepas teleport: 15s → 10s

  • Titik akhir teleport pertengahan permainan (7:30–11:30) telah diposisikan semula supaya pendaratan lebih selamat tetapi masih mudah untuk pergerakan.

[New] Mekanik:

  • Semasa pertengahan permainan (7:30–11:30), menggunakan Enchanted Gates memberikan bonus Movement Speed 3 saat yang merosot selepas anda mendarat.

  • Enchanted Gates hanya boleh digunakan oleh champion sekutu semasa pertengahan permainan (7:30–11:30).

Ixtali Scorpion

[New] Mekanik:

  • Ketika summon Ixtali Scorpion, lokasi anda akan didedahkan.

  • Damage turret pada Ixtali Scorpion: 100% → 80%

[Adjusted] Mekanik:

  • Apabila dalam jarak, turret akan mengutamakan serangan pada Ixtali Scorpion berbanding dengan minion.

  • Kami juga telah melaraskan statistik Ixtali Scorpion untuk mengimbangi impak yang dibawa oleh perubahan dalam keutamaan sasaran turret.

Enchanted Gift (PVP Sahaja)

[New] Mekanik:

  • Pada awal permainan (01:00–07:00, ketika tiada outer turret yang riunit), Enchanted Gift akan spawn di setiap lane setiap 90 saat untuk kedua-dua pasukan. Enchanted Gift akan spawn di belakang pemain setiap pasukan di lane. Jika tiada pemain berada di lane, ia akan spawn berhampiran outer turret pasukan.

  • Enchanted Gift akan kekal di medan pertempuran selama 50s selepas spawn, sepanjang tempoh tersebut ia boleh diambil pemain dengan bergerak kepada item itu. Mengutip item ini akan memberikan item Enchanted Tool dan sejumlah kecil gold. Item itu mesti digunakan dalam masa 60s sebelum ia tamat tempoh.

  • Setiap set Enchanted Gift yang muncul di lane memberikan Tool rawak yang sama kepada kedua-dua pasukan.

[New] Enchanted Tool Rawak:

  • Total Biscuit of Everlasting Will: Memakan biskut untuk memulihkan Nyawa dan Mana secara berkala.

  • Midas Touch: Membunuh minion sasaran dengan serta-merta, mendapat gold dan tiga cas pembunuhan minion dengan ambang pembunuhan yang ditingkatkan. Membunuh minion menggunakan satu cas. 

  • Goldrush Dart: Melontar dart yang mengenakan damage pada musuh yang dilalui. Menyerang champion dan minion memberikan gold. Anda mendapat lebih banyak gold jika ia terkena champion.

  • Recon Flare: Menembak Recon Flare yang memberikan penglihatan kawasan sekitar kepada anda dan mendedahkan musuh di dalam kawasan itu. Nyawa perangkap dan ward yang didedahkan dikurangkan kepada 1, dan gold diberikan untuk setiap musuh yang didedahkan.

  • Growth Potion: Selepas satu delay singkat, meningkatkan saiz dan mengenakan damage ditingkatkan.

  • Shrink Potion: Selepas satu delay singkat, menyusutkan saiz dan mendapat Movement Speed.


GAMEPLAY

Unbound Frenzy

Perubahan Champion

Pada 6.1, kami akan menambah empat champion baharu kepada Unbound Frenzy! Anda boleh menantikan transformasi magik dalam kit mereka, ihsan Chili Immortal!

Fiora
  • Duelist's Dance mendedahkan lebih banyak Vital dan menyerang berbilang Vital dengan Lunge akan menukarkan ability ini kepada Blade Waltz. Riposte menikam pada berbilang sudut, dan Grand Challenge mendedahkan semua Vital pada champion musuh.

Heimerdinger
  • Heimerdinger boleh meletakkan turret pada champion sekutu dan menyambungkan turret untuk menembak pancaran laser dengan H-28 G Evolution Turret. UPGRADE!!! memberikan buff yang lebih kuat kepada ability asas.

Lillia
  • Blooming Blows akan digunakan secara automatik tanpa sebarang kos; Watch Out! Eep! mempunyai jarak lompatan yang lebih besar dan boleh melepasi terrain; Swirlseed mengenakan damage percikan dalam kawasan yang lebih besar; dan Lilting Lullaby membuatkan musuh tidur dengan lebih lama.

Rumble
  • Apabila Rumble Overheated, Junkyard Titan memberikan Attack Speed dan Movement Speed serta membakar musuh berdekatan, mengenakan damage secara berkala. Ketika Overheated, jarak penyembur api Flamespitter juga meningkat. Apabila Rumble dalam keadaan Danger Zone, Electro Harpoon melancarkan tiga tempuling. The Equalizer melancarkan roket tambahan pada champion musuh dalam jarak.

Pelarasan Statistik untuk Loadout Unik

  • Bonus damage untuk gaya permainan berasaskan ability telah diberikan kepada Master Yi, Yasuo dan Renekton.

AAA ARAM

Hextech ARAM telah dinamakan semula sebagai "AAA ARAM", dengan "AAA" adalah singkatan untuk "Augment, Awesomness dan Adventure". AAA ARAM akan tersedia untuk dimainkan lewat patch ini, dan kami akan berkongsi lebih banyak kemas kini dalam Patch Note pelancaran mod ini!

ARENA

Arena juga akan dilancarkan lewat patch 6.1 apabila Adventure's Star telah mengumpul kuasa kosmik yang mencukupi! Kami mempunyai beberapa kemas kini menarik yang juga akan kami kongsikan dalam Patch Note untuk patch yang Arena dikeluarkan!


KEMAS KINI DAN PENGOPTIMUMAN SISTEM

Pembelian Enchantment

  • Apabila anda membeli boot peringkat pertengahan yang berbeza daripada enchantment boot dalam loadout anda, boot dalam bar loadout anda akan dikemas kini secara automatik agar sepadan dengan enchantment yang anda beli, membolehkan anda membeli boot itu dengan lebih mudah.

    • Sebagai contoh, jika loadout anda mengandungi Steel-plated Teleport tetapi anda telah membeli Mercury's Treads, bar loadout dalam Kedai Item akan dikemas kini kepada Mercury's Teleport secara automatik.

  • Selepas membeli enchantment, anda boleh menukarkan boot anda dengan boot peringkat pertengahan lain dengan enchantment yang sama di Kedai Item. Kos pertukaran dikira menggunakan peraturan yang sama seperti item lain.

Mod Pemain Tunggal

  • Mengoptimumkan skrin mod Latihan Laning dan Latihan Simulasi.

  • Mengoptimumkan kelakuan bot AI dalam Latihan Laning.

  • Mengoptimumkan syarat kemenangan untuk Latihan Laning.

  • Mengembangkan kumpulan champion bot AI untuk Latihan Laning dan Latihan Simulasi, menyediakan anda dengan pilihan champion yang lebih besar yang biasa digunakan di lane berbeza daripada lane yang ditetapkan secara konvensional sebagai latihan.

Mel Kelakuan Pemain

  • Menambahkan tab mel kelakuan pemain bersendirian untuk mel yang berkaitan dengan laporan pelanggaran dan penalti.

Sistem Chroma

Sistem Chroma telah dinaik taraf. Kami telah mengembangkan kumpulan skin Chroma sambil memudahkan pemerolehan… semuanya pada kos yang sama!

  • Menaik taraf karya seni skin Chroma. Reka bentuk rahsia telah dinaik taraf untuk memasukkan seni dengan warna berubah-ubah. Karya seni dalam skrin pemuatan permainan dan tab Koleksi - Skin akan berubah kepada skema warna yang sama seperti reka bentuk rahsia. 

  • Mempermudahkan Cabutan Bertuah Chroma, memudahkan anda untuk mencabut skin Chroma. Kini skin Chroma Standard boleh dibeli terus dan pilihan yang membolehkan anda membeli set penuh skin Chroma (1 reka bentuk rahsia + 6 reka bentuk standard) telah ditambahkan.

  • Membuang Pengesan. Mana-mana Pengesan yang tidak digunakan akan ditukar kepada Pengimbas pada nisbah 2:1 (nilai akan dibundar naik, cth: 3 Pengesan → 2 Pengimbas).

Memento Companion

  • Menaik taraf sistem Memento Companion: Pengalaman permainan dioptimumkan dan ganjaran telah dinaik taraf. Kumpul lebih banyak Companion dan main permainan untuk peluang memperoleh Orange Gemstone, Pek Kad Gold Collected Legends dan ganjaran kenadiran tinggi yang lain.

Notifikasi Titik Kuning

  • Menambahkan pilihan paparan notifikasi titik kuning baharu dan mengoptimumkan paparan notifikasi pada beberapa skrin.

Butang Custom

  • Menambahkan Ketelusan Butang pada tetapan Layout Butang Custom. Kini anda boleh melaraskan tahap ketelusan untuk pelbagai butang.


SKIN

Soul Fighter Ryze
Akan dikeluarkan pada 17 April @ pukul 08:01 pagi GMT+8

Soul Fighter Lucian
Akan dikeluarkan pada 17 April @ pukul 08:01 pagi GMT+8

Soul Fighter Wukong
Akan dikeluarkan pada 17 April @ pukul 08:01 pagi GMT+8

Soul Fighter Garen
Akan dikeluarkan pada 17 April @ pukul 08:01 pagi GMT+8

Prestige Soul Fighter Irelia
Akan dikeluarkan pada 17 April @ pukul 08:01 pagi GMT+8


BUG FIX 

  • Membaiki isu damage daripada First Strike akan membangkitkan sasaran yang ditidurkan oleh Lilting Lullaby Lillia. 

  • Menambahkan penunjuk ikon Heat dan membetulkan isu Heat Rumble tidak dipaparkan.

  • Membaiki isu Posses Viego pada Yone menjadi kekal jika dia dikenakan crowd control selepas menggunakan Soul Unbound.